Behandelingen

Preventie


Meer weten?

Behandelingen


Voorkomen is beter dan genezen. Alles valt of staat met een goede mondhygiëne instructie.

Daarom geef ik voorlichting over het ontstaan van gaatjes, tandvleesproblemen en het effect van voedingsgewoonten op het gebit. 

Op deze manier kunnen we gebitsproblemen voorkomen: 
  • Gaatjes (cariës): een goede mondhygiëne en minder suikergebruik kan het ontstaan van cariës voorkomen. 
  • Ontstoken tandvlees (gingivitis): gezond tandvlees is roze van kleur en ligt stevig rondom de gebitselementen. Gezond tandvlees bloedt niet tijdens het tandenpoetsen.
  • Tandsteen en aanslag:  indien dit niet of onvoldoende gereinigd wordt, kan de tandplaque tot tandsteen vormen. Tandsteen is erg hard en kan alleen door de mondhygiënist goed verwijderd worden. 
  • Tanderosie: tanderosie is het oplossen van tandweefsel door zuren, waardoor de tanden of kiezen gevoelig kunnen worden. 
  • Kaaskiezen: een kaaskies is een afwijking in het tandglazuur.  Deze kiezen zijn vaak poreus en daardoor kunnen stukjes glazuur afbreken. In kaaskiezen ontstaan makkelijk gaatjes en zijn vaak extra gevoelig voor warmte en kou. Naast mondhygiëne-instructie en fluoridebehandelingen kan ik deze zwakke kiezen sealen met glasionomeer een biologisch en veilig materiaal.
  • Slechte adem: Uw kind en de omgeving kunnen een slechte adem ervaren als een groot probleem. Meestal ligt de oorzaak in de mond en niet in de maag, zoals vaak gedacht wordt. 
Bel 070 338 75 85

5 tips voor een gezond gebit


  1. Twee keer per jaar naar de tandarts of mondhygiënist
  2. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoride tandpasta
  3. Kinderen tot 10 jaar napoetsen
  4. Maximaal 7 keer per dag iets eten en drinken 
  5. Voor het slapen goed tandenpoetsen en daarna alleen water drinken
Share by: